Kaj so High Impact – mikrohranila?

Avtor: Metagenics Academy

Terapevtska učinkovitost in skladnost sta gradnika uspešnega načrta zdravljenja, ki vodi do zdravega in srečnega bolnika. Zato Metagenics oblikuje mikrohranila z največjim možnim učinkom. Prehranjevalne rešitve, za katere veste, se bodo pravilno absorbirale, so aktivne in prijetne ter priročne za bolnike, kar olajša skladnost.

Koncepti so trije nosilci zaveze Metagenics “High Impact”, ki se vedno uporabljajo pri razvoju prehranskih rešitev.

Biološko

Biološka uporabnost se nanaša na stopnjo absorpcije sestavine v telesu in njen odmerek. Izbira sestavin z visoko biološko uporabnostjo poveča absorpcijo teh sestavin, hkrati pa zmanjša neželene učinke. Kot je magnezijev glicerofosfat, organska oblika, ki se v želodcu in črevesju dobro absorbira in zelo dobro prenaša, za razliko od mnogih oblik magnezija, ki lahko deluje kot odvajalo.

Bioaktivno

Zaželeno je, da so sestavine na voljo v njihovi bioaktivni obliki, zato jih telo takoj absorbira, namesto da bi jih bilo treba najprej pretvoriti. Dodatek potrebnih kofaktorjev prav tako podpira in krepi delovanje sestavine. Na primer, dodajanje vitamina B6 (v aktivni obliki, da se odpravi tveganje za nevropatijo) spodbuja absorpcijo / dovajanje.

Priročno

Zdravljenje je uspešno le, če se ga bolnik drži. Brez stranskih učinkov, priročnost in cena so tu pomembni dejavniki.

Več o Vitabaros https://vitabaros.si/