Zakaj je pri hujšanju pomembna koncentracija glukoze v krvi?

Ogljikovi hidrati se v prebavilih spremenijo v enostavne sladkorje, ki preidejo v kri. Raven sladkorja v krvi se zviša in trebušna slinavka prične izločati več inzulina. Inzulin je hormon, ki odstranjuje odvečno glukozo iz krvi in jo spreminja v trigliceride, le-ti pa se nalagajo v maščobne celice. Raven glukoze v krvi se torej po vsakem zaužitju hrane poveča, vendar pri nekaterih živilih hitreje in v večjih količinah kot pri drugih.

Pri hujšanju je naraščanje ravni glukoze v krvi nezaželeno. Uživanje kroma prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi.

Zagotovite si ustrezen dnevni odmerek vitaminov za zdrav način zmanjševanja prekomerne telesne teže.

Tako se boste pravočasno zavarovali pred posledicami zmanjšanja absorpcije vitaminov in mineralov, ki jih prinese sodobna opustošena hrana, staranje ter stroge shujševalne diete.

Prehranska dopolnila Barinutrics vsebujejo vsa dodatna hranila visoke biološke vrednosti za zadovoljitev posebnih potreb ljudi, ki si želijo zdravo shujšati.
S pomočjo ustreznih vitaminov si omogočite enostaven in učinkovit dnevni vnos vseh nujno potrebnih hranil za zdravo hujšanje.

Spletna drogerija: https://vitabaros.si/izdelek-kategorija/vitamini-barinutrics/