Izpovedi posameznikov po operaciji zaradi debelosti – objavljeno v medijih

Revija Rina je priročnik za vse, ki se želijo znebiti odvečnih kilogramov, se zdravo prehranjevati in se v svojem telesu počutiti odlično.

[dt_sc_hr]

“Zelo sem ponosna nase, dvignila se mi je samozavest, začela sem drugače delovati, tako na osebnem kot poslovnem področju” je izjava, s katero nas Tanja povede v svojo zgodbo uspeha. S pomočjo operacije obvoda želodca je v 1 letu izgubila 56 kilogramov in iz konfekcijske številke 54 prešla na številko 42. Pozitivne posledice pa ne čuti le ona, temveč tudi njena družina in otroci v vrtcu, kjer dela.

Rina, Oktober – November 2011

[dt_sc_hr]

“Z izgubo kilogramov se je spremenil tudi moj odnos z možem, poglablja se in dobiva čisto nove oblike. To mi je najlepša nagrada.” pravi Tatjana. Po letih, ko so se zaradi nepravilne prehrane, negibanja in hormonskih inekcij kilogrami kar kopičili, je s pomočjo obvoda želodca izgubila 43 kilogramov. Danes uživa v aerobiki in pri igri z otrokoma, v zdravi in raznoliki prehrani, pa tudi nakupovanje oblačil ji je zopet v veselje, saj je njena konfekcijska številka sedaj 44 (prej 58 – 60).

Rina, Avgust – September 2011

[dt_sc_hr]

“Zgodila se mi je velika preobrazba, ne samo na telesu, temveč tudi v moji notranjosti. Sem popolnoma druga in drugačna.” pravi Nataša. Danes je njena teža zavidljivih 61 kilogramov, pred vstavitvijo švedskega prilagodljivega traku pa ji je tehtnica pokazala 126 kilogramov. Zaveda se, da hrana ne pomaga pri reševanju težav in da sta zdrava prehrana in redna rekreacija izredno pomembni pri ohranjanju telesne teže. Sedaj, ko je za njo še operacija odvečne kože, se lahko pohvali, da je njen trebuh “raven kot deska”.

Rina, Junij – Julij 2011

[dt_sc_hr]

“…ugotovila sem, da je bila moja debelost povezana izključno s čustvi. Počutila sem se negotovo, neljubljeno, neželeno, tolažbo pa sem iskala v hrani” pravi Roža, ko se ozre nazaj. Leto in pol po vstavitvi švedskega prilagodljivega traku ima 52 kilogramov manj in zopet uživa v sprehodih, plavanju. Njena zgodba je iskrena izpoved o vzponih in padcih v tem času, a zaveda se, da je trak le pripomoček, vse ostalo pa je odvisno od nje same.

Rina, April – Maj 2011

[dt_sc_hr]

“Fitnes sem obiskovala 9 mesecev, vsak dan po 2 uri. Shujšala pa nisem niti za en sam gram. Niti za en sam centimeter.” pravi Mojca. Njeni hčerki sta odraščali, ona pa je bila zaradi debelosti brez moči, da bi se ukvarjala z njima. Takrat se je v želji, da bi bila dobra mama hčerkama, odločila, da bo nekaj spremenila. Danes je po izgubljenih 48 kilogramih za njo tudi operacija odvečne kože. Kadar se sedaj sprehaja s svojima hčerkama, jim ljudje večkrat rečejo, da so sestre in takrat se zave, kako veliko je dosegla v tem času.

Rina, Februar – Marec 2011

[dt_sc_hr]

Kljub 155 kilogramom je bil Franc vedno zelo gibljiv in se je z lahkoto dotaknil prstov na nogah. A odvečni kilogrami so prinesli zdravstvene težave in takrat se je odločil ukrepati. Po operaciji obvoda želodca je izgubil 64 kilogramov, njegovo počutje in zdravstveno stanje pa sta se občutno izboljšala. Še vedno uživa v dobri hrani, a sedaj bolj disciplinirano, saj je trdno prepričan, da se ne bo več zredil.

Rina, December 2010 – Januar 2011