VitaWeight je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vse pomembne vitamine, minerale in potrebne elemente v sledovih.

Celoten B kompleks

Vloga vitamina B je zelo pomebna pri presnovnih procesih, ki se dogajajo v našem telesu. Vitamin B1 uravnava predvsem presnovo ogljikovih hidratov. Poleg tega vitamini skupine B koristijo živčevju, mišicam, prebavilom, koži, lasem, očem, ustom in jetrom. Ker ima naše telo omejeno kapaciteto shranjevanja vitaminov B, je to razlog, zakaj VitaWeight formula vsebuje vseh 8 zahtevanih vitaminov B, vključno z B12 in folno kislino.

Kalcijev citrat

Zadostna raven kalcija je bistvenega pomena za tvorbo kosti, rast in obnovo. Po operaciji obvod želodca ali operaciji želodčni rokav je potrebno vzdrževati raven kalcija z dodatki, ker zmanjšanje velikosti želodca vodi do zmanjšanja vrednosti kisline na voljo za absorpcijo kalcija.

Vitamin K2

Nedavni znanstveni dokazi kažejo, da je vitamin K2 bistvenega pomena za tvorbo kosti. Pomemben je pri usmerjanju kalcija na mesto, kjer je to potrebno (npr. kosti) in kjer ni (npr. žile, srce). Obstaja več aktivnih oblik vitamina K2. Zadnje študije kažejo, da vitamin K2 deluje tako, da prepreči nekatere vrste raka in izgubo kostne mase. Obstaja več aktivnih oblik vitamina K2: MK4, MK7,MK8 in MK9. Najbolj pomembna za zdravje, je oblika MK-7. To je razlog, zakaj je vključena tudi v formulo Vitaweight ™.

Železo

Železo je mineral, ki ga potrebujemo vsi, zlasti tisti, ki smo telesno dejavni, da se v naših telesih tvorijo rdeče krvničke, ki delujočim mišicam prenašajo kisik. Pomanjkanje železa v telesu povzroči slabokrvnost, to pa spremlja utrujenost, zasoplost, apatičnost in splošno pomanjkanje energije, kar se negativno odraža na delovni zmogljivosti. Prav tako je motena termoregulacija, imunski sistem je oslabljen.