Zakaj je potrebno jemati kalcijeve kapsule VitaWeight™?

Zadostna raven kalcija in vitamina K2 sta bistvenega pomena za tvorbo kosti, rast in obnovo. Po operaciji obvod želodca ali operaciji želodčni rokav je potrebno vzdrževati raven kalcija z dodatki,  ker zmanjšanje velikosti želodca vodi do zmanjšanja vrednosti kisline na voljo za absorpcijo kalcija.

Kaj vsebuje VitaWeight™ formula?

Kalcijev citrat: Večina standardnih izdelkov vsebuje sol oziroma kalcijev karbonat predvsem zato, ker je poceni. VitaWeight™ vsebuje citrat, ker so tudi  študije dokazale, da ima boljšo absorpcijo.

Vitamin D: Pomaga pri absorpciji kalcija v telo.

Vitamin K2: Pomemben pri usmerjanju kalcija na mesto, kjer je to potrebno (npr. kosti) in kjer to ni potrebno (npr. žile, srce). Obstaja več aktivnih oblik vitamina K2. Formula VitaWeight ™ vsebuje MK-7, ki je najbolj pomemben za zdravje.

Kako zaužiti kalcij?

VitaWeight™ kalcij je pakiran v gladke kapsule za lažje požiranje. Če vam je ljubše se kapsula lahko razdeli, njena vsebina pa se posuje na hrano, npr. na jogurt.

Dnevni odmerek bo odvisen od tega, ali ste na dieti ali je za vami operacija bolezenske debelosti

Priporočila za ustrezno doziranje kalcija po bariatrični operaciji se brez soglasij zelo razlikujejo.

Formula VitaWeight ™ ima 200mg kalcijevega citrata v kombinaciji z magnezijem, vitaminom K1 in borom za vzdrževanje zdravja kosti. Po operacijah bolezenske debelosti se priporoča najmanj 3 kapsule na dan oz. 600mg.

Ključna hranila:

Sestavine Povprečna vrednost (na kapsulo) % PDV* na eno kapsulo
Kalcij 200 mg 25
kapsula: iz rastlinske celuloze    
Magnezij 25 mg 7
Vitamin D3 3,75 μg 75
Boron 0,25 μg n/p
Vitamin K2 25 μg 33

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Živilo za posebne zdravstvene namene morate uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminskih, vitaminsko-mineralnih ali mineralnih izdelkov se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Nosečnice ali doječe matere naj jemljejo ta izdelek le po nasvetu zdravnika ali farmacevta. Pred uporabo natančno preberite navodilo!. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.