Korekcijo prsi pri pacientih po masivnem hujšanju lahko kombiniramo z ostalimi estetskimi operacijami trupa, kot so naprimer abdominoplastikazgornji body-lift ali spodnji body-lift. Sočasno lahko opravimo tudi liposukcijo ali poseg na nadlahteh in stegnih.

Dvig prsi je namenjen korekciji spuščenih ženskih prsi, ki se pogosto pojavijo pri pacientkah po masivnem hujšanju. Ker so tkiva pogosto precej neelastična, le redko uporabimo klasične kirurške tehnike dviga prsi, saj je z njimi težko zagotoviti trajen rezultat. V takem primeru dvig prsi napravimo s posebno tehniko, pri kateri tkivo dojke ovijemo v kožni korzet in ga fiksiramo na prsni koš. Gre za poseg, ki je tehnično zahteven in terja določene izkušnje, rezultati pa so trajni in predvidljivi.

Kadar problem predstavljajo prevelike prsi, lahko opravimo kirurško pomanjšanje prsi. Pri operaciji pomanjšanja prsi odstranimo del prsne žleze in odvečno kožo ter prsi naredimo skladne s preostalim trupom. Poseg se opravi v splošni aneteziji in se lahko kombinira še s katerim drugim posegom preoblikovanja telesa po masivnem hujšanju.

Kadar po masivnem hujšanju pri moških ostanejo velike prsi, to zanje predstavlja velik estetski problem. Povečanje prsi lahko nastane na račun prekomerno razvitih prsnih žlez in tedaj govorimo o ginekomastiji, ali pa je posledica zadebeljenega podkožnega maščevja in temu rečemo pseudoginekomastija. Ginekomastija ima številne možne vzroke, ki jih je potrebno pred samim posegom raziskati. Obstajajo številne kirurške tehnike pomanjšanja dojk pri moških, od česar je odvisen tudi položaj pooperativnih brazgotin.

Kadar so po masivnem hujšanju problem premajhne prsi, lahko prsi povečamo z vsadki ali z lastno maščobo. Z vsadki dosežemo takojšnje in predvidljivo povečanje dojk. Tak poseg je primeren le za tiste ženske po masivnem hujšanju, ki imajo ohranjeno ustrezno kakovost tkiv na prsnem košu. Poseg povečanja prsi z vsadki ni primeren za ženske z ohlapno in neelastično kožo prsi ter za tiste brez zadostnega podkožnega maščevja, ki je potrebno za kritje vsadkov.

Prsi lahko povečamo tudi z vbrizganjem lastne maščobe, ki smo jo pred tem na drugem delu telesa odstranili z liposukcijo.  Tako z enim posegom povečamo prsi in hkrati odpravimo neželene maščobne blazinice drugod na telesu.

Občasno lahko po posegih na prsnem košu nastanejo keloidne brazgotine, ki jih je potrebo ustrezno zdraviti.

O posegih telesnega preoblikovanja po masivnem hujšanju si lahko preberete več na spletni strani https://www.estetika-milosevic.si