[Kurkuma, bosvelija in ingver]

Kaj je kurkuma?

Kurkuma, rumeni pigment korenike Curcuma longa , se že stoletja uporablja kot tradicionalno zeliščno zdravilo v Indiji, kot rumeno barvilo za tekstil, kot aroma in kot del curry v prahu. Kurkuma vsebuje aktivne kurkuminoide, med katerimi je najpomembnejši kurkumin.

Kaj je Boswellia?

Boswellia serrata ali kadilo je drevesna vrsta iz suhih gorskih predelov Indije, Severne Afrike in Bližnjega vzhoda. Kisline boswellia se pridobivajo iz smole drevesnega debla. 3-O-acetil-11-keto-ß-bosvelična kislina (AKBA) je najbolj aktivna bosvelična kislina.

Kaj je ingver?

Ingver ( Zingiber offcinale ), tako kot kurkuma, spada v družino Zingiberaceae. Primarni sestavini ingverja sta gingeroli in zingeroni.

Čemu lahko pomagajo kurkuma, bosvelija in ingver?

Ti trije rastlinski izvlečki pomagajo v boju proti vnetjem sklepov in ohranjajo njihovo prožnost. S staranjem se gibljivost sklepov zmanjšuje. Poleg tega lahko pri športnikih ali ljudeh, ki dlje časa opravljajo isto dejavnost, sklepi v mlajših letih postanejo bolj občutljivi.

Povečajte absorpcijo kurkume in bosvelije

Kurkuma in bosvelija so topne v maščobah in jih telo zato težko absorbira. Vpojnost (biološko uporabnost) lahko povečamo z uporabo posebnih tehnologij, kot je matrica piskavice, naravna vlakna. V obliki matrike ta naravni nosilec zagotavlja večjo absorpcijo kurkume in bosvelije.

Uporabnost kofaktorjev

Dodajanje kofaktorjev krepi učinek. Vitamin D pozitivno vpliva na prožnost kit in vitamin C na tvorbo hrustanca.

Kurkuma, bosvelija in ingver so naravne sestavine, imajo visoko toleranco, ne vsebujejo glutena, soje in laktoze in so primerne sestavine za vegetarijance.

Spoznajte CurcuDyn tablete. Klikni in preveri.  https://vitabaros.si/oznaka-izdelka/kurkuma/

Več o Vita BAROS https://vitabaros.si/

CurcuDyn Forte VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=rD-ZyeVXY6k&app=desktop

CurcuDyn VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=JfhEI-4uccg