Če ste razmišljali o operaciji čezmerne debelosti se bo potrebno odločiti kateri kliniki in ekipi bariatričnih strokovnjakov 100% zaupati. Zaupanje bolnika do zdravnika vključuje prepričanje o zdravnikovem znanju in izkušenosti ekipe strokovnjakov.

Naše poslanstvo.

Bolnikom, ki potrebujejo zahtevne operacijske posege, omogočiti najsodobnejše in najzahtevnejše storitve na področju bariatrične kirurgije. Zavedamo se, da je zaupanje v strokovnjake in njihova prijaznost ob potrebi po kirurškem zdravljenju ključnega pomena. Zavedamo se tudi, da je zdravje in s tem življenje enkratna in neprecenjljiva vrednota za vsakega posameznika.

Vrhunsko usposobljeni, izkušeni in priznani kirurgi, ki sestavljajo bariatrično ekipo.

Brane Breznikar, dr. med. specialist kirurg, vodja ekipe

10 let – več kot 700 bariatričnih operacij

Grega Kunst, dr. med. specialist kirurg

10 let – leta več kot 400 bariatričnih operacij

Dosežki bariatrične ekipe so:

10 let izkušenj. Od leta 2005 bariatrična ekipa opravlja operacije bolezenske prekomerne debelosti.
Opravili smo čez 1160 operacij. Kvantiteta v bariatrični kirurgiji pomeni kvaliteto; s tem se zelo zmanjšujejo tudi možni zapleti po operaciji.
Operiranih je bilo kar 80% žensk.
170 novih operacij vsako leto.
Do 1.1.2015 je bilo izvedenih več vrst bariatričnih operacij:
AGB prilagodljiv trak: 317 operacij
Omega BY PASS: 226 operacij
Klasični BY PASS: 414 operacij
Rokav želodca/sleev: 37 operacij
Število operacij je še večje, ker gre pri nekaterih klientih za re-do operacije.
Ves čas sledimo vsem novostim v bariatrični kirurgiji in se lahko primerjamo z dosežki najboljših bariatričnih centrov v svetu. Sposobni smo opraviti katero koli v svetu uveljavljeno bariatrično operacijo. Tudi pri otrocih ali starejših od 70 let.

Dolgoročen uspeh za bolnika se kaže v:

V prvem letu po bariatrični operaciji bolniki shujšajo od 35 do 38 kg, kar je zelo dober rezultat, ki je posledica dobre pred operativne, operativne in po operativne oskrbe bariatrične ekipe.

Pacienti z želodčnim trakom povprečno izgubijo nekaj več kot polovico odvečne telesne teže.
Pri operaciji navadni obvod so pacienti izgubili 71 odstotkov teže.
Pri operacije omega obvod, pacienti že v prvem letu izgubijo kar 94 odstotkov odvečne telesne teže.
Pri diabetikih jih kar 80 odstotkov že dan po operaciji sploh nima več sladkorne bolezni – in ne šele takrat, ko shujšajo. Po operaciji so brez terapije, saj ne potrebujejo več inzulina.
Skoraj 80 odstotkov pacientov ne potrebuje več terapije za povišan krvni tlak.
Terapije zaradi povišanega holesterola je pri operiranih pacientih okoli 90 odstotkov manj.
Po bariatrični operaciji je manj revmatičnega artritisa in manj glavobolov.
Tretjina žensk, ki so bile prej neplodne, po operaciji zanosi.
Občutno se izboljša kakovost življenja.
Postopek od prihoda do odpusta in kdo bo skrbel za vas.

Ob sprejemu v bolnišnico boste administrativni del postopka uredili v sprejemni pisarni. Zatem poteka vse samo od sebe. Najprej vas bo v kirurški ambulanti sprejela medicinska sestra, za njo vas bo pregledal zdravnik specialist anesteziolog, ki izvaja anestezijo med samim kirurškim posegom. Vse operacije so opravljene endoskopsko. Po končanem posegu boste še v operacijskem bloku zbujeni iz anestezije in zatem premeščeni na bolniški oddelek. paciente sprejmejo v kliniko dan pred posegom, dan po njem pa lahko že odidejo domov. Bolnike bo pred odpustom iz bolnišnce obiskala tudi dietičarka.

V času hospitalizacije vas bodo redno spremljali tudi specialisti kirurgi.
Ob odpustu iz bolnišnice boste prejeli odpustnico z navodili za okrevanje doma in termin kontrole v specialistični ambulanti. Vsak bolnik ob odpustu prejme tudi številko mobilnega telefona specialista kirurga, ki je izvedel operacijo. Specialisti kirurgi so za bolnike v primeru kakršnihkoli težav po odpustu iz bolnišnice na razpolago ves čas.

Na pregled v specialistični ambulanti se lahko naročite vsak dan od ponedeljka do petka od 8.00 do 11.00 ure na brezplačni telefon 080 44 22 ali na +386 (0)590 44 340 oz. nam pišite na info@vitabaros.si.

Zagotavljamo vam, da se bomo tudi trudili za celovito odličnost.