Breznikarjeva bariatrična ekipa poleg obvoda želodca v redkejših primerih izvaja tudi vzdolžno resekcijo (rokav, sleeve gastrektomijo) in plikacijo želodca (prešitje želodca, zmanjšanje želodca) ter vstavitev gastričnega traku.

Breznikarjeva bariatrična ekipa poleg vstavitve gastričnega traku in obvoda želodca v redkejših primerih izvaja tudi vzdolžno resekcijo (rokav, sleeve gastrektomijo) in plikacijo želodca (prešitje želodca, zmanjšanje želodca).

Pri vzdolžni resekciji želodca kirurg odstrani večji del želodca. Zgornji del želodca in povezava s črevesjem ostaneta nedotaknjena, bistveno pa se zmanjša prostornina želodca (do 85%). Posledice operacije so bistveno zmanjšanje količine zaužite hrane pri enem obroku in pa v manjši meri tudi sprememba prebave in absorpcije zaradi odstranjenega dela želodca.

Sprememba prebavnih procesov ni tako izrazita kot pri želodčnem obvodu, vendar pa je vseeno potrebno dobro preučiti prehranjevalne navade, da ne pride do kakršnegakoli pomanjkanja mineralov, vitaminov ali ostalih pomembnih hranilnih snovi v našem telesu.

Število izvedenih vzdolžnih resekcij, ki jih je od leta 2006 izvedla Breznikarjeva bariatrična ekipa, je 40. Povprečna izguba telesne teže pa je podobna kot pri obvodu na začetku, po nekaj letih pa spet malo narašča.

Plikacija želodca je posebna vrsta resekcije želodca, pri kateri kirurg ne odreže, temveč samo zašije precejšen del želodca. Posledično plikacija želodca, v primerjavi z vzdolžno resekcijo želodca, ne spremeni naravnega poteka prebave in absorpcije.

Breznikarjeva bariatrična ekipa izvedla več kot 35 plikacij želodca.