Raziskave so pokazale, da ima na občutek sitosti največji vpliv volumen hrane in ne kalorije. Naša hrana vas nasiti, a ima le malo kalorij.

Nizkokalorična hrana proti lakoti.

Večina diet se konča zaradi nenehnega občutka lakote. Skorajda nemogoče opravljati vsakodnevne obveznosti in telovaditi, če nam vseskozi kruli v želodcu. Zato je pomembno, da med hujšanjem posegamo po hrani z visokim volumnom in nizko kalorično vrednostjo. Raziskave so pokazale, da ima na občutek sitosti največji vpliv prav volumen hrane in ne kalorije.

Prednosti Vita BAROS hrane se odraža v:

  • Nizkokaloričnosti – 850 do 1000 kcal na dan za varno in hitro hujšanje
  • Občutku sitosti – zaradi visokega volumna hrane in visoke vrednosti beljakovin, ne boste lačni.
  • Enostavnem sledenju – nič več nadležnega štetja kalorij
  • Okusih prave hrane – Ne počutite se več, kot da ste na dieti

Primerna dieta tik pred operacijo je priporočljiva iz dveh razlogov.

Sprememba prehranjevalnih navad pred operacijo vam bo olajšala navajanje na nov način prehranjevanja in življenja, s katerim se boste soočili po operaciji.

Z dieto pred operacijo vplivate na stanje in velikost vaših jeter, kar ima pozitiven vpliv na potek same operacije, hkrati pa zmanjšuje možnost komplikacij med in po operaciji.

Prehranjevanje po operaciji

Priučitev na novi življenjski vzorec je ključen za po operativni potek. Po operaciji namreč bolnik lahko zaužije zelo majhen volumen hrane. Bolniki, ki pred operacijo že sami delno shujšajo, imajo po kirurškem posegu znatno manj težav, pogosto pa do njih sploh ne pride.

Naročite prehranski paket z možnostjo prilagajanja vašega jedilnika, ki zadostuje za 5 dnevno pred operativno dieto in 4. tedensko po operativno dieto.

Text on the button

Dieta za dolgoročno vzdrževanje željene telesne teže po bariatrični operaciji.

Po uživanju samo tekočin in kasneje tekoče hrane po operaciji, je obdobje prehoda na “normalno hrano” ključnega pomena za vaš dolgoročni uspeh. V prehrano kontrolirano vključite nekaj nizkokaloričnih obrokov. Tako si boste zagotovili primerna živila v primernih količinah.

Naročite prehranski paket z možnostjo prilagajanja vašega jedilnika za vzdrževanje telesne teže prilagojene ljudem, ki so zmanjšali telesno težo s pomočjo bariatrične operacije.

Text on the button