Vzroki za prebavne težave? Zakaj MetaDigest®? Za popolno prebavo.

Prebava je postopek razgradnje hrane na manjše molekule. Te majhne molekule lahko nato telo lažje absorbira, pri čemer najdemo številne mehanske korake, kot je žvečenje hrane v ustih in gnetenje hrane v črevesju. Poleg tega se encimi dodajajo tudi skozi celoten proces prebave. Ste vedeli, da se prebavni proces začne v trenutku, ko zagledamo ali zavohamo hrano in se ustavi šele nekaj ur po žvečenju zadnje hrane?

Vzroki za prebavne težave?

Prebava hrane po obroku je lahko včasih težavna. Težki obrok, prehitro prehranjevanje, jemanje nekaterih zdravil, kot so antacidi, premalo žvečenja med obrokom, zmanjšana proizvodnja prebavnih encimov ali pomanjkanje specifičnih encimov,  lahko povzročijo nelagodje po obroku.

Posledice prebavnih težav?

Težavna prebava lahko poleg neprijetnega ali neprijetnega občutka sproži še vrsto drugih, resnejših zdravstvenih problemov. Napihnjenost, slabost, težak želodec, zgaga, regurgitacija kisline, driska, zaprtje, napenjanje… so najpogostejše težave, ki se lahko pojavijo po težko prebavljivem obroku.

Kako rešiti prebavne težave?

Probleme zaradi težke prebave lahko preprečite tako, da med obrokom dobro in dovolj žvečite, pijete dovolj vode, uživate dovolj vlaknin, ne jeste preveč maščob, jeste manjše porcije, izogibate se gaziranim pijačam,

A prilagoditev svojih prehranjevalnih navad, včasih ne more biti dovolj za preprečevanje težke in boleče prebave. Potem so lahko koristni rastlinski izvlečki, kot je izvleček ingverjeve korenine. Dodatek prebavnih encimov lahko še dodatno pomaga pri prebavi.

V primeru stalnih težav se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

+++

Za popolno prebavo

MetaDigest®Total podpira hitro in naravno prebavo ogljikovih hidratovmaščob in beljakovin.

Vsebuje:

 • izvleček ingverjeve korenine, bogat z gingerolom. Ta ekstrakt zagotavlja tudi podporni učinek za prebavni sistem
 • proteaze za prebavo beljakovin
 • ogljikovi hidrati (mešanica celulaze, amilaze, alfa-galaktozidaze, maltaze, laktaze, fitaze in invertaze)
  za prebavo ogljikovih hidratov
 • lipaze za prebavo maščob

Deluje hitro

MetaDigest® Total vsebuje encime rastlinskega izvora, ki delujejo neposredno v stiku z živili. To pomeni, da zadostuje zaužiti 1 kapsulo med obrokom ali takoj po njem.

Poleg tega MetaDigest® Total učinkovit v vsakem želodcu. Encimi delujejo v širokem območju pH, ne glede na kislost želodca.

Enostaven za uporabo

Ker se učinek začne takoj ob stiku s hrano, zadošča zaužitje samo 1 kapsule med obrokom ali takoj po njem.

+++

Kaj je MetaDigest® Total?

MetaDigest® Total podpira prebavo1.na hiter in naraven način. Encimi in izvleček korenine ingverja1. v MetaDigest®Skupaj so naravnega izvora. Podpirajo delovanje encimov, ki so prisotni skozi naš prebavni sistem pri prebavi naše hrane. Encimi makrohranila (ogljikove hidrate, maščobe in beljakovine) “razrežejo” na majhne koščke, tako da jih naše telo lažje absorbira.

Obstaja veliko situacij v katerih lahko naša prebava potrebuje pomoč:

 • Med težkim obrokom ali po njem
 • Pri spreminjanju prehranjevalnih navad
  • Vegetarijanska ali veganska hrana
  • Dieta za hujšanje
  • Ketogena ali beljakovinska dieta
  • Potovanje v tujino
 • Pri uporabi antacidov
 • Pri vadbi

 

Kaj je MetaDigest® Lacto?

Težavna prebava laktoze (ali mlečnega sladkorja), na primer iz mleka, sira in mlečnih izdelkov, lahko povzroči določene nevšečnosti. Rešitev za to je jemanje naravnega encima laktaze . Izboljša prebavo laktoze. MetaDigest®Lacto vsebuje velik odmerek laktaze na kapsulo, in sicer 9000 enot FCC. Zadostuje, da prvo kapsulo vzamete med obrokom, ki vsebuje laktozo, ali takoj po njem.

Laktozna intoleranca se od osebe do osebe razlikuje . Poleg tega ni vedno enostavno vedeti, ali je v obroku laktoza in koliko, na primer v nekaterih mesnih izdelkih ali ne. Zato je primerno poiskati zdravniško pomoč glede vloge te snovi v vaši prehrani.

 

 

KLIKNI IN PREVERI VSE IZDELKE: https://vitabaros.si/izdelek-kategorija/crevesna-flora/