Nizkokalorična hrana proti lakoti.

Raziskave so pokazale, da ima na občutek sitosti največji vpliv volumen hrane in ne kalorije. Naša hrana vas nasiti, a ima le malo kalorij.

Večina diet se konča zaradi nenehnega občutka lakote. Skorajda nemogoče opravljati vsakodnevne obveznosti in telovaditi, če nam vseskozi kruli v želodcu. Zato je pomembno, da med hujšanjem posegamo po hrani z visokim volumnom in nizko kalorično vrednostjo. Raziskave so pokazale, da ima na občutek sitosti največji vpliv prav volumen hrane in ne kalorije.

Prednosti Vita BAROS diet se odražajo v:

Nizkokaloričnosti – 850 do 1000 kcal na dan za varno in hitro hujšanje
Občutku sitosti – zaradi visokega volumna hrane in visoke vrednosti beljakovin, ne boste lačni.
Enostavnem sledenju – nič več nadležnega štetja kalorij
Okusih prave hrane – Ne počutite se več, kot da ste na dieti

Kako lahko z ustreznim uživanjem primernih hranil zadovoljite svoje posebne prehranske potrebe pred in po bariatrični operaciji?

Prehrana za ljudi pred in po bariatričnih operacijah, ki si želijo uspeha pri zdravljenju in se zavedajo resnosti posledic prepoznega in nerednega uživanja ustreznih količin pravih vitaminov in hranil pred in po operaciji.

Pacientova odgovornost!

Najbolj pomembni v procesu zdravljena ste vi. Vaše zdravljenje bo potekalo uspešno in bo dalo pričakovane rezultate le, če boste upoštevali navodila zdravstvenih delavcev.

Odgovornost za lastno zdravje nosi v največji meri posameznik sam!

Kot odgovorni za svoje zdravje morate poskrbeti za dostopnost do učinkovitih, kakovostnih in varnih možnosti zdravljenja. Poskrbeti, da nimate težav pri izbiri, uporabi, naročanju in ustrezni zalogi vitaminov in nizkokalorične hrane, ki ustreza vašim posebnim dnevnim prehranskim potrebam.

Zagotovite si ustrezen dnevni odmerek hranil s primerno dieto in vitamini.

Tako se boste pravočasno zavarovali pred posledicami premajhnega vnosa ustreznih živil, ki lahko vodijo v slabokrvnost, povzročitev osteoporoze in drugih simptomov avtonomne nevropatije.

Spoznajte način prehranjevanja, ki je najbolj primeren za vas.

Primerna dieta tik pred operacijo je priporočljiva iz dveh razlogov. Sprememba prehranjevalnih navad pred operacijo vam bo olajšala navajanje na nov način prehranjevanja in življenja, s katerim se boste soočili po operaciji. Sprememba prehranjevalnih navad je pomemben element, ki vpliva na uspešno izgubo odvečnih kilogramov. Zaradi operacije bo vaše telo absorbiralo manjšo količino beljakovin, zato morate poskrbeti, da jih zaužijete dovolj. Prav tako je potrebno posvetiti pozornost tudi kalorični vrednosti živil, ki jih boste zaužili.

Vita BAROS diete vsebujejo vsa dodatna hranila visoke biološke vrednosti za zadovoljitev posebnih potreb pacientov pred in po bariatrični operaciji.

S pomočjo ustreznih vitaminov in posebnih diet si omogočite enostaven in učinkovit dnevni vnos vseh nujno potrebnih hranil.

Tukaj izberete ustrezno prehrano v okviru strokovnih zdravstvenih smernic.

Za podrobnejše informacije vprašajte vašega zdravnika in upoštevajte napotke, ki jih boste prejeli.