Shujšajte pri nas z operacijo želodca!

Kaj je Bariatrična kirurgija?

Beseda “baros” izhaja iz grškega jezika in pomeni “teža”, bariatrična kirurgija pa se nanaša na odstranjevanje odvečne telesne teže.
Današnji svet nas obdaja s hitrostjo, stresom, pomanjkanjem časa in podobnimi tegobami, ki nas ženejo v napačne prehranjevalne navade ter pomanjkanje gibanja. Pot od tu do odvečnih kilogramov je kratka, še posebej, če so zraven prisotne še kakšne motnje metabolizma, posebnosti genskega zapisa ali ostali dejavniki, ki lahko vplivajo na vaše delovanje in počutje. Odvečni kilogrami zelo hitro za sabo potegnejo še kakšno spremljajočo bolezen, kot je npr. diabetes, povišan krvni pritisk, motnje dihanja, motnje spanja, ipd..

»Neumnost je ponavljati iste stvari in pričakovati drugačen rezultat.« (Einstein)

Če je za vami že dolga pot boja z odvečnimi kilogrami, če ste poskusili že vrsto različnih diet, na koncu pa vedno ostali razočarani in celo s kakim novim kilogramom, je bariatrična kirurgija pomoč za vas.
Dieta z sadjem, pa dieta z jogurtom in dieta ob luninih menah, Montignac in ostali lahko delujejo pri marsikomu, nekaterim pa ne odnesejo odvečnih kilogramov.
Bariatrična kirurgija ni čudežno zdravilo, ki vas bo čez noč spremenilo v laboda. Ne, bariatrična kirurgija je zgolj “pripomoček”, ki vam bo olajšal spremembo vaših prehranjevalnih navad, le-to pa vas bo pripeljalo do želenega rezultata – manjšega števila kilogramov in posledično dobrega počutja.
Bariatrična kirurgija je prvi korak k vašemu novemu življenju.

Kirurg in ostali člani bariatrične ekipe vam bodo pojasnili vse postopke ter se na podlagi vašega stanja in želja odločili katera vrsta operacije (SAGB trak, želodčni obvod, resekcija…) je najprimernejša za vas. Pomemben del bariatrične ekipe so tudi dietetik, endokrinolog in psiholog, ki vam bodo s svojimi nasveti stali ob strani pred in po sami operaciji, ko se lahko začne vaše novo življenje.

»Pot, dolga 1000 kilometrov, se začne s prvim korakom.« (Lao Tzu)

In izguba odvečne telesne teže se začne z odločitvijo. Začnite vaše novo življenje danes.
Naročite se na pregled na spodnji povezavi
http://www.zdravljenje-debelosti.si/kontakt/