Vegetarijanci POZOR!

Čeprav so mnogi prepričani, da je pri vegetarijancih verjetnost pojava srčno-žilnih obolenj nizka, podatki kažejo, da je vegetarijanska prehrana sko- pa z vitaminom B12, katerega glavni vir je prav meso, na drugi strani pa je relativno bogata s sol- jo, oba dejavnika skupaj občutno povečata mož- nost nastanka arterioskleroze.

Simptomi pomanjkanja vitamina B12

Prvi znaki pomanjkanja vitamina B12 se pojavijo na jeziku, ta postane povečan in purpurno rdeče barve. Drugi simptomi so anemija, poškodbe na sluznici prebavnega trakta, nevrološke težave, občutljivost in slabost, počasni refleksi, težave v hoji in govoru, trzanje udov, težave z lasmi (suhi, lomljivi in hitro siveči) ter celo neprijeten telesni vonj.

Skoraj polovica vseh prebivalcev v razvitem svetu trpi zaradi blažjih ali hujših težav, ki so posledica motenj venskega obtoka spodnjih okončin, ki jih skupaj imenujemo kronično vensko popuščanje (KVP). Skupni imenovalec teh težav je stalno povišan tlak v venah spodnjih okončin, ki se pri hoji ali drugem gibanju ne zniža. Dokazano je, da bolniki s periferno arterijsko boleznijo pogosteje   umirajo   zaradi   srčnega   infarkta in/ali možganske kapi, kot pa zaradi gangrene okončine.

Zagotovite si dovolj vitamina B12 z multivitaminsko kapsulo Barinutrics!