Kaj so High Impact – mikrohranila?

Avtor: Metagenics Academy

Terapevtska učinkovitost in skladnost sta gradnika uspešnega načrta zdravljenja, ki vodi do zdravega in srečnega človeka. Zato Metagenics oblikuje mikrohranila z največjim možnim učinkom. Prehranjevalne rešitve Metagenics se bodo pravilno absorbirale, so aktivne in prijetne ter priročne za bolnike.

Koncepti so trije nosilci zaveze Metagenics “High Impact”, ki se vedno uporabljajo pri našem razvoju prehranskih rešitev.

Biološko

Biološka uporabnost se nanaša na stopnjo absorpcije sestavine v telesu in njen odmerek. Izbira sestavin z visoko biološko uporabnostjo poveča absorpcijo teh sestavin, hkrati pa zmanjša neželene učinke. Kot je magnezijev glicerofosfat, organska oblika, ki se v želodcu in črevesju dobro absorbira in zelo dobro prenaša, za razliko od mnogih oblik magnezija, ki lahko deluje kot odvajalo.

Bioaktivno

Zaželeno je, da so sestavine na voljo v njihovi bioaktivni obliki, zato jih telo takoj absorbira, namesto da bi jih bilo treba najprej pretvoriti. Dodatek potrebnih kofaktorjev prav tako podpira in krepi delovanje sestavine. Na primer, dodajanje vitamina B6 (v aktivni obliki, da se odpravi tveganje za nevropatijo) spodbuja absorpcijo / dovajanje.

Priročno

Zdravljenje je uspešno le, če se ga bolnik drži. Brez stranskih učinkov.

Kakšen je pomen visoke biološke uporabnosti hranila!

Izbira sestavin z visoko biološko uporabnostjo ni pomembna samo za zagotovitev, da jih telo pravilno absorbira, temveč tudi preprečuje nastanek nelagodja po zaužitju.
Avtor: Metagenics Academy

Oblika minerala je ključna.

Biološka uporabnost anorganskih mineralnih soli, kot so sulfati, karbonati in oksidi, je zelo nizka. Zanje je značilna zelo nizka topnost, če pa se v želodcu raztopijo, se ločijo v sol in mineral (napolnjeni ion) in dražijo želodčno steno ali se vežejo na druga hranila, da tvorijo netopne in neabsorbirajoče spojine. Ustvari se elektrolitsko neravnovesje, ki lahko privede do razdraženega črevesja in zmanjša absorpcijo hranil v telesu.

Kjučna je izbira organskih mineralnih soli, ki se dobro raztopijo, kot so citrati, fumarati in glicerofosfati ali kelati, ki se ne izločijo v želodcu (na primer bisglicinati) in zagotavjajo optimalno absorpcijo. 

Nikoli ne glejte samo na odmerek hranila, vedno preverite, v kakšni obliki je hranilo!

Odmerek anorganskih mineralnih oblik je pogosto zelo velik, tako da telo lahko absorbira ustrezno količino. Vendar to poveča tveganje za neželene učinke. Zaradi uporabe organskih mineralnih oblik (visoka biološka uporabnost) je to nepotrebno, zato lahko odmerek optimiziramo, da dosežemo želeni učinek. To je znano kot pravilen odmerek ali vnos hranila.

Metagenics se zavezuje, da bo v svojih izdelkih uporabljal samo organske mineralne soli ali kelate!

anorganske oblike v primerjavi z organskimi oblikami

 

Več o Vitabaros https://vitabaros.si/