Vitamini in minerali so znani tudi kot mikrohranila. Kot že ime pove, je večina mikrohranil v našem telesu v zelo majhnih količinah. So bistvenega pomena za življenje in odločilno prispevajo k različnim presnovnim in regulativnim procesom v telesu. Spodnja tabela prikazuje vsa ključna mikrohranila v dopolnilih VitaWeight™ s kratkim komentarjem o njihovih koristih.

Mikrohranilo                       Učinkovitost delovanja

Vitamin A

Pomemben za dober nočni vid, zdravo kožo in močan imunski sistem.

Vitamin D3

Je bistvenega pomena za absorpcijo kalcija  in za rast kosti.

Vitamin E

Antioksidant, ki ščiti telo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Ti se proizvajajo v telesu, ker pride do običajnih kemičnih reakcij. Prosti radikali lahko poškodujejo telesne celice, ki lahko vodijo do razvoja bolezni, kot so rak in bolezni srca.

Vitamin K1

Igra pomembno vlogo pri strjevanju krvi.

Vitamin K2 (MK-7)

Pomemben pri usmerjanju kalcija na mesto, kjer je to potrebno (npr. kosti) in kjer ni (npr. žile, srce). Obstaja več aktivnih oblik vitamina K2. Zadnje študije kažejo, da vitamin K2 deluje tako, da prepreči nekatere vrste raka in in izgube kostne mase. Obstaja več aktivne oblike vitamina K2: MK4, MK7,MK8 in MK9. Najbolj pomembna za zdravje, je oblika MK-7. To je razlog, zakaj je vključena v Vitaweight ™ formulo.

Riboflavin B2

Kot ostali B vitamini, pomaga pri razčlenitvi in ​​sproščanju energije iz hrane. Ohranja vašo kožo, oči in živčni sistem zdrav. ​​Pomaga telesu pri proizvodnji hormonov in rdečih krvničk. Ima antioksidativne lastnosti in je pomemben za normalen vid.

Tiamin B1

Pospešuje razgradnjo in sproščanje energije iz hrane, pomaga ohranjati zdrave mišice in živce. Pozitivno vpliva na imunski sistem.

Niacin B3

Pomaga pri sproščanju energije iz hrane in pomaga ohranjati zdrav živčni in prebavni sistem.

Vitamin B6

Izloči in lansira beljakovine iz hrane. Pomaga pri tvorbi hemoglobina. Pomemben za prenos kisika v molekule v rdečih krvnih celicah.

Folna kislina B9

Pomembna za proizvodnjo normalnih rdečih krvnih celic. Pri nosečnicah pomaga zmanjšati tveganje okvare nevralne cevi (spina bifida), pri še nerojenem otroku.

Vitamin B12

Pomemben za normalne rdeče krvne celice. Ohranja zdrav živčni sistem in pomaga razgraditi hrano za sprostitev energije.

Biotin

Potreben je za rast celic in pomaga pri presnovi maščob in aminokislin. Pomaga tudi pri vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi

Pantotenska kislina (B5)

Pantotenska kislina je pomembna, da naše telo učinkovito porablja ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. Pomembena je tudi za zdravo kožo.

Inozitol (B8)

Inozitol je bistvenega pomena za normalno tvorbo celičnih membran. Prispeva k normalnemu delovanju živcev in mišic. Pomaga pri normalni presnovi maščob.

Železo

Bistveno je za tvorbo normalnih rdečih krvnih celic.

Kalcij

Pomaga zgraditi močne kosti in zobe. Skrbi, da  mišice in živci delujejo normalno. Prav tako je pomemben za normalno strjevanje krvi.

Magnezij

Magnezij je potreben za več kot 300 biokemičnih reakcijah v našem telesu. Pomaga vzdrževati normalno delovanje mišic in živcev. Ohranja stabilen srčni ritem. Krepi imunski sistem in ohranja močne kosti. Prav tako pomaga uravnavati krvni sladkor in raven krvnega tlaka ter je pomemben za normalno delovanje ščitnice.

Cink

Pomemben je za normalno rast celic. Pomaga imunskemu sistemu v bou proti okužbam in spodbuja sproščanje energije iz hrane.

Baker

Pomaga našemu telesu tvoriti rdeče krvne celice in ohranja živčne celice in vaš imunski sistem zdrav. Pomaga tudi kolagenu, ki je ključen za zdrave kosti in vezno tkivo. Baker pomaga telesu absorbirati železo in spodbuja energijo.

Mangan

Mangan pomaga veznemu tkivu, kostem, normalnem strjevanju krvi in ​​tudi spolnim hormonom. Igra ključno vlogo pri presnovi maščob in ogljikovih hidratov. Absorbira kalcij in uravnava krvni sladkor. Mangan je tudi potreben za normalno delovanje možganov in živcev.

Selen

Selen je pomemben mineral, ki pomaga zaščititi celice pred oksidativnimi poškodbami od prostih radikalov (glej vitamin E zgoraj). Je potreben za normalno delovanje ščitnice in močan imunski sistem.

Krom

Krepi delovanje inzulina (inzulin pomaga celicam absorbirati glukozo, za pretvorbo v energijo)

Molibden

Molibden je potreben za delovanje encimov, ki sodelujejo pri odpravljanju različnih strupenih snovi iz telesa, vključno z sečno kislino (vzrok protina).

Citrus Bioflavenoids

Flavonoidi imajo širok spekter dejavnosti, ki so koristne za telo. Izboljšajo pretok krvi, zmanjšujejo raven holesterola in imajo močne protivnetne lastnosti. Koristijo v boju proti raku, ker pomagajo pri odpravljanju prostih radikalov (glej vitamin E zgoraj).

Jod

Pomemben za normalno proizvodnjo ščitničnega hormona.

Bor

Pomaga pri preprečevanju izgube kostne mase in je pomemben tudi pri regulaciji magnezija in fosforja.