Operacijo nadlahti ali brahioplastiko napravimo kadar po masivnem hujšanju na nadlahteh ostane ohlapna in viseča koža. Pri operaciji izrežemo kožno podkožno gubo od komolca do pazduhe, pogosto pa pri tem posegu odstranimo še visečo kožo v predelu pazduh. Poseg opravimo v splošni anesteziji in traja približno 2 uri. Po posegu lahko trajno ostane dokaj vidna brazgotina na zadnji strani podlahti, kar lahko kasneje zahteva korekcijo.

Korekcijo stegen napravimo tedaj, kadar po masivnem hujšanju postane koža stegen ohlapna in se spušča ter guba v smeri proti kolenom. Ohlapne kožne gube se vidijo zlasti v zgornji tretjini notranjega dela stegen. Poleg estetske motnje, ki jo predstavljajo, se gube med seboj tudi trejo, kar povroča nastanek kožnih vnetij. Pogosto je omenjena funkcionalna motnja tudi glavni razlog za korekcijo stegen. Obstajajo različne kirurške tehnike dviga stegen, ki jih prilagajamo potrebam in pričakovanjem pacienta. Poseg se opravi v splošni anesteziji in se lahko kombinira z drugimi operacijami telesnega preoblikovanja.

O posegih telesnega preoblikovanja po masivnem hujšanju si lahko preberete več na spletni strani https://www.estetika-milosevic.si