Bariatrična operacija omogoči izrazito in trajno izgubo telesne teže. Zaradi izgube podkožnega maščevja, se na telesu nabira odvečna koža, ki največ težav povzroča ravno na trupu. Poleg posegov na prsih (povečanje prsi z vsadki ali povečanje prsi z lastno maščobodvig prsipomanjšanje prsikorekcija ginekomastije) lahko konturne nepravilnosti trupa kirurško popravimo še s posegi abdominoplastike, spodnjega in zgornjega body-lifta in liposukcijo. Vse omenjene operacije za seboj puščajo brazgotine, ki za paciente ponavadi estetsko niso moteče in jih je le redko potrebno dodatno zdraviti.

Abdominoplastika je operacija preoblikovanju sprednje trebušne stene, ki jo pri pacientih po masivnem hujšanju napravimo zaradi estetskih in funkcionalnih težav. Z abdominoplastiko dosežemo hitro, predvidljivo in dolgotrajno korekcijo trebušne stene, ki je po posegu bolj napeta in gladka, izgled trebuha pa je mladostnejši.  Pri operaciji s trebuha odstranimo odvečno kožo in podkožno maščevje ter po potrebi približamo razmaknjene trebušne mišice (diastaza rektusov).

Spodnji body-lift je obsežen operativni poseg, ki je kombinacija večih operacij hkrati in je namenjen preoblikovanju spodnjega dela trupa. Spodnji body-lift, ki mu lahko rečemo tudi cirkumferentna lipektomija pasu, vključuje korekcijo trebuha (abdominoplastiko), dvig zunanjih delov stegen in dvig zadnjice. Pri posegu odstranimo pas odvečne kože in podkožnega  maščevja okoli celotnega oboda spodnjega dela trupa. Gre za zahteven in dolgotrajen poseg, s katerim lahko dosežemo zelo dobre in trajne rezultate.

Zgornji body-lift je prav tako obsežna operacija, ki je kombinacija dviga prsi, izreza kožnih rol ob prsih in na hrbtu ter korekcije odvečne kože na nadlahteh. Operacija je dolgotrajna in zahtevna, vendar so rezultati ponavadi zelo dobri in trajni. Zgornji body-lift opravimo le tedaj, kadar zato obstaja zadosten razlog. Kadar je potrebno korigirati le prsi ali nadlahti, to lahko napravimo z ločenimi, krajšimi operacijami.

Liposukcija je kirurška tehnika, s katero odstranimo neželene maščobne blazinice in jo pogosto izvajamo v kombinaciji z drugimi posegi.

O posegih telesnega preoblikovanja po masivnem hujšanju si lahko preberete več na spletni strani https://www.estetika-milosevic.si