Slaba prebava vzroki
Slaba prebava zaprtje slaba prebava napihnjenost
Prebava je proces v katerem se hrana razgradi na manjše molekule. Te majhne molekule lahko nato telo lažje absorbira, pri čemer gre hrana skozi številne prebavne mehanske korake, kot je žvečenje hrane v ustih in gnetenje hrane v črevesju. Poleg tega se v procesu prebave dodajajo tudi encimi.
Ste vedeli, da se prebavni proces začne v trenutku, ko zagledamo ali zavohamo hrano in se konča šele nekaj ur po žvečenju zadnje hrane?
Vzroki za prebavne težave – slaba prebava
Prebava hrane po obroku je lahko včasih težavna. Težki obroki, prehitro prehranjevanje, jemanje nekaterih zdravil, kot so antacidi, premalo žvečenja med obrokom, zmanjšana proizvodnja prebavnih encimov. Pomanjkanje specifičnih encimov, vam lahko po obroku povzroči nelagodno počutje.
Posledice prebavnih težav
Težka, slaba prebava lahko poleg neprijetnega občutka sproži še vrsto drugih, resnejših težav. Napihnjenost, slabost, težak želodec, zgaga, regurgitacija kisline, driska, zaprtje, napenjanje, so najpogostejši problemi, do katerih lahko pride zaradi težke prebave po obroku.
Kako rešiti prebavne težave?
Probleme zaradi slabe prebave lahko preprečite tako, da med obrokom dobro in dovolj žvečite, pijete dovolj vode in uživate dovolj vlaknin. Ne jesti preveč maščob, jejte manjše porcije, izogibate se gaziranim pijačam.
Toda prilagajanje svojih prehranjevalnih navad včasih ne more biti dovolj za preprečevanje težke, slabe prebave. Zelo zdravilno delujejo in so koristni rastlinski izvlečki ingverjeve korenine. Dodatek prebavnih encimov lahko pripomore k nadaljnjemu procesu prebave.
V primeru stalnih težav se vedno posvetujte s svojim zdravnikom.
Obstaja veliko primerov v katerih vaša prebava potrebuje dodatno podporo:
- Med težkim obrokom ali po njem
- Pri spreminjanju prehranjevalnih navad
- Vegetarijanska ali veganska hrana
- Dieta za hujšanje
- Ketogena ali beljakovinska dieta
- Potovanje v tujino
- Pri uporabi antacidov
- Pri vadbi
MetaDigest Učinkovita podpora slabi prebavi na naraven način
Spodbuja prebavo laktoze – MetaDigest Lacto>>
- Laktaza glivičnega izvora (Aspergillus Oryzae)
- Visok odmerek laktaze na kapsulo: 9000 enot FCC
- Ena kapsula vsebuje dovolj laktaze za prebavo laktoze iz 400 cc polnomastnega mleka (20 g laktoze)
- Primerno v primeru intolerance za laktozo
- Primerno za ljudi, ki imajo težave s prebavo laktoze (v mleku, siru in drugih mlečnih izdelkih) Uporaba: 1 kapsula.
Encimski pripravek, ki podpira prebavo lipidov – MetaDigest Lipid >>
- Mešanica rastlinskih izvlečkov, sojin lecitin, lipaza, L-glicin in betain HCL za podporo delovanja žolčnika in jeter
- Visok odmerek lipaze (encim za prebavo maščob) na kapsulo 2000 FCC enot
- Artičoka (Cynara scolymus): antioksidativne in antiholestatične lastnosti (ščiti jetra). Spodbuja tako proizvodnjo kot razgradnjo žolča v jetrih
- Navadni reper (Taraxacum officinalis): pospešuje prebavo Uporaba: 1 kapsula z obrokom, bogatim z maščobami.
Učinkovita podpora prebavi na naraven način – MetaDigest Total >>
- Z ekstraktom korenike ingverja za podporo prebavi in v primeru slabosti po jedi
- Prebava ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob
- Encimi glivičnega izvora
- Trije učinki: prebava ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin
- Širok spekter: aktiven v kislem in alkalnem okolju (pH 2-12)
- Deluje takoj po zaužitju (v želodcu, ob stiku s hrano)
- Primerno v primeru težke prebave, pomanjkanja encimov, vnosa zaviralcev želodčne kisline, v primeru slabosti po jedi Uporaba: 1 kapsula med obrokom ali takoj po njem.
Slaba prebava zaprtje napihnjenost MetaDigest je registrirana blagovna znamka podjetja Metagenics.
Koristne povezave:
MetaDigest® video predstavitev izdelkov (FR)