Gazpačo
Gazpačo, paradižnikova juha
Za 2 porciji po 150 gramov
Sestavine
- 1 strok česna
- 100 g kumare
- 1 vložena pečena paprika (iz kozarca)
- 200 ml pasiranega paradižnika
- 2 vejici sveže bazilike
- 5 g nevtralnih beljakovin v prahu
- 1 žlička olivnega olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol, poper
- 1-2 žlici limoninega soka
Priprava
- Česen olupimo. Kumaro olupimo in grobo sesekljamo. Odcedimo in drobno sesekljamo papriko.
- Pasirane paradižnike, česen, papriko, baziliko, kumare in beljakovine v prahu drobno pretlačimo v pire. Če juha ni dovolj tekoča, vmešamo 50 ml hladne vode.
- V juho vmešamo olje in kis. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. Hladite približno 2 uri.
Namig : če imate zmogljiv blender, lahko kumaro pretlačite v pire z olupkom. V nasprotnem primeru morate kumare pred pasiranjem olupiti, saj lupina ne bo dovolj zmešana.
Hranilna vrednost
Količina (g): 150
Energija (kcal): 69
Ogljikovi hidrati (g): 6,5
Vlaknine (g): 2,2
Beljakovine (g): 3,4
Maščoba (g): 3,4
Koristne povezave: