Piščančji curry
piščančji curry
Za 2 porciji po 180 gramov
Sestavine
- 150 g mešanice azijske zelenjave (zamrznjene).
- 1 žlička repičnega olja.
- 10-15 g rdeče curry paste.
- 100 ml manj mastnega kokosovega mleka (12% maščobe).
- 100 g puranjih trakov.
Priprava
- Odmrznite mešanico azijske zelenjave. V majhni ponvi proti prijemanju ali voku segrejte olje in na njem na kratko prepražite karijevo pasto. Dodamo zelenjavo in jo na kratko prepražimo.
- Prilijemo kokosovo mleko in dobro premešamo s karijevo pasto. Kokosovo mleko zavremo.
- Operite puranje trakove in jih dodajte vročemu kokosovemu mleku. Vse skupaj naj vre 5-7 minut na zmernem ognju.
Količina (g): 180
Energija (kcal): 89
Ogljikovi hidrati (g): 8
Vlaknine (g): 2,5
Beljakovine (g): 4,8
Maščoba (g): 4,7
Koristne povezave: