Polnjene paprike
Polnjene paprike
Za 2 porciji po 170 gramov
Sestavine
- 50 g korenčka
- 0,5 šalotke
- 1 strok česna
- 1 paprika
- 100 g puste mlete govedine
- 35 g Skyr (sveži sir iz pasteriziranega posnetega mleka)
- 10 g pinjol
- Sol, poper, timijan
- 100 ml pasiranih paradižnikov z zelišči
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 0,5 žličke zelenjavne juhe (v prahu)
- 6 češnjevih paradižnikov
- 6 črnih oliv
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (zgornje in spodnje gretje). Korenček olupimo in naribamo. Šalotko in česen olupimo in narežemo na kocke. Papriko prepolovite in ji odstranite semena. Mleto govedino zmešajte s korenčkom, šalotko, česnom, Skyrom, pinjolami, soljo, poprom in timijanom. Z mešanico napolnimo polovice paprike in jo rahlo potlačimo.
- Pasirane paradižnike, kis in zelenjavno juho zmešamo, popopramo in vlijemo v pekač. Nanje položimo polnjene paprike, okoli njih razporedimo češnjeve paradižnike in olive. Pečemo v ogreti pečici približno 30 minut.
Količina (g): 170
Energija (kcal): 133
Ogljikovi hidrati (g): 7,7
Vlaknine (g): 2,2
Beljakovine (g): 10,6
Koristne povezave: