Solata Nicoise
Solata Nicoise recept, solata s tuno
Za 2 porciji po 170 gramov
Sestavine
- 2 jajci
- 40 g stročjega fižola (iz pločevinke)
- 2 redkvici
- 1 pločevinka tune (v lastnem soku; 130 g)
- 1 zelena čebula
- 6 črnih oliv
- 1 žlička kaper
- 2 vejici sveže bazilike
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica belega vina ali jabolčnega kisa
- sol, poper
Priprava
- Jajca kuhajte v vreli vodi približno 10 minut, dokler niso trdo kuhana. Fižol odcedimo in razpolovimo. Redkvice očistimo in narežemo. Tunino odcedimo. Zeleno čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Olive in kapre odcedimo. Poberite liste bazilike in jih sesekljajte.
- Jajca ohladimo pod hladno vodo in pustimo, da se na kratko ohladijo. Jajca olupimo in narežemo na četrtine. Olje in kis stepemo s soljo in poprom. Vse sestavine solate zmešajte v skledi s prelivom.
Hranilna vrednost
Količina (g): 170
Energija (kcal): 300
Ogljikovi hidrati (g): 4,6
Vlaknine (g): 1
Beljakovine (g): 23
Maščoba (g): 22
Koristne povezave: