Lososova nabodala
Losos recept v ponvi
Za 8 kosov po 55 gramov
Sestavine za losos recept
- 100 g fileja lososa (svežega ali zamrznjenega)
- 1 jajce
- 1 žlička kopra (posušenega ali zamrznjenega)
- sol, poper
- 2 žlici moke
- 1 žlica repičnega olja
- 160 g kumar
- 8 češnjevih paradižnikov
- 8 zobotrebcev
Priprava
- Lososa operemo, osušimo in narežemo na 8 kock. Jajce stepemo s koprom, soljo in poprom. Kocke lososa dobro premešajte z jajčno mešanico, tako da so vse strani premazane z jajcem. Na krožnik stresemo moko. Kocke lososa povaljajte v moki, da so tanko obložene.
- V nepregorni ponvi segrejemo olje in na njem 3-4 minute popečemo lososa z vseh strani.
- Kumaro operemo in narežemo na 8 rezin. Na vsak zobotrebec nabodite 1 kocko lososa, 1 paradižnik in 1 rezino kumare.
Hranilna vrednost
Količina (g): 55
Energija (kcal): 55
Ogljikovi hidrati (g): 3
Vlaknine (g): 0,4
Beljakovine (g): 3,8
Maščoba (g): 3,2
Koristne informacije: