Tunina pica
Pica s tuno
Sestavine
Za 5 kosov po 65 gramov
- 1 jajce
- sol, poper
- 0,5 žličke posušenega timijana
- konzerva tune (v lastnem soku, 130g)
- 1 žlica koruza (konzervirana)
- 1 mlada čebula
- čilijevi kosmiči
- 5 žličk rdečega pesta
- 30 g naribane gavde (z nizko vsebnostjo maščob)
Hranilna vrednost
Količina: 65 g
Energijska vrednost: 79 kcal
Ogljikovi hidrati: 1,9 g
Prehranske vlaknine: 0,1 g
Beljakovine: 10,4 g
Maščobe: 3,3 g
Priprava
- Pečico segrejte na 200 stopinj (zgornji/spodnji grelec).
- Jajca stepemo s soljo, poprom in timijanom. Tunino odcedimo in jo zložimo.
- Pekač obložimo s peki papirjem in z zmesjo oblikujemo 5 manjših pic. Pečemo v ogreti pečici cca. 10 minut.
- Koruzo odcedimo. Mlado čebulo operemo in narežemo na tanke kolobarje, zmešamo s koruzo in čilijem.
- Odstranite pice in na vsako namažite 1 žličko pesta. Po vrhu razporedite mešanico koruze in mlade čebule ter potresite s sirom. Pice pečemo še 10 minut.
- Odstranite pice in pojejte toplo takoj ali pustite, da se ohladijo in jejte hladno naslednji dan.
Vir: Alishirinpour. FS in Kilzer. S. (2020).
Koristne povezave: